Alles van Reusel - De Mierden
Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Open dag Gemeentehuis Reusel: ontdek de Bieb, het DigiBiebLab, de Taalexpeditie en KempenEnergie

Open dag Gemeentehuis Reusel: ontdek de Bieb, het DigiBiebLab, de Taalexpeditie en KempenEnergie
Reusel Geplaatst 21 oktober 2019

Op zondag 3 november zet het Gemeentehuis van Reusel- de Mierden haar deuren wagenwijd open. Samen met hun inwonende partners, waaronder Bibliotheek De Kempen, is een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud.

De Bibliotheek voor iedereen
De Bibliotheek is van oudsher een plek om boeken te ontdekken, en dat kan natuurlijk nog steeds. Maar in de bieb valt veel meer te beleven en ontdekken. Er zijn regelmatig activiteiten te bezoeken voor jong en oud. Van workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen, tot schrijfcafés en talencafés. Van voorlezen en jeugdactiviteiten, tot informatieve bijeenkomsten en gratis (digitale) cursussen. Iedereen is welkom, ook niet-leden, om op hun eigen manier hun wereld te verrijken en vergroten.

DigiBiebLab: ga mee op expeditie
Deze middag kunnen inwoners kennismaken met materialen uit het DigiBiebLab van de Bibliotheek. Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met programmeren en coderen met robot Dash en bouwen elektrische circuits met Little Bits. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, zij kunnen hun tekeningen én gave boeken tot leven toveren en spelen met Co de Rups.
KempenEnergie
Ook KempenEnergie sluit aan met een stand waar u terecht kunt met uw vragen over duurzame energie. Bijvoorbeeld over hoe u energie kunt besparen en wat de alternatieven zijn voor verwarming met aardgas. Of er zonnepanelen op uw dak kunnen en hoeveel u er dan nodig hebt. Of spouwisolatie nu wel zo slim is en hoe u door beter te ventileren uw huis zuiniger en gezonder kunt maken.

Escaperoom Taalexpeditie
Hoe is het om laaggeletterd te zijn? Je ontdekt het in De Taalexpeditie. Op een speelse manier krijg je te maken met de problematiek waar laaggeletterden elke dag mee worstelen. Durf jij de uitdaging aan?
De Taalexpeditie is een bijzondere manier om mensen bewust te maken van de problematiek van laaggeletterdheid en bevat elementen die gebruikt worden in Escaperooms.

Kijk voor alle activiteiten in het Gemeentehuis tijdens deze Open Dag op hun website.
Nieuwsgierig? Kom dan op zondag 3 november tussen 11.00 en 15.00 langs en laat je inspireren!

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
Restaurant Woest Westerhoven
Stichting Het Kompas
Bij De Neut Westerhoven Bergeijk
De Houtwinkel Bladel