Alles van Reusel - De Mierden
Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Wandeling IVN - TUSSEN JANUSKOP EN DODENDRAAD

Wandeling IVN - TUSSEN JANUSKOP EN DODENDRAAD
Reusel Geplaatst 18 oktober 2019

Op zondag 27 oktober a.s. organiseert IVN-afd. Kempenland-West weer een wandeling door een van de natuurgebieden in onze mooie Kempen. Bezocht wordt deze keer De Peelsche Heide te Reusel.

De gidsen die deze excursie zullen begeleiden en die onderweg voor uitleg zullen zorgen, vertrekken om 9.00 uur bij herberg D'n Ouwe Brandtoren, Burgemeester Willekenslaan 2 te Reusel. Iedereen die met hen mee op pad wil gaan, is weer van harte welkom. Deelname aan de wandeling is gratis. De wandeling duurt tot plusminus 11.30 uur.

De Peelsche Heide werd in de dertiger jaren van de vorige eeuw ontgonnen. Een groot deel van de ontgonnen heide werd destijds beplant met naaldbos. In dit bos werd een opvallend padenstelsel aangelegd, bestaande uit twee cirkels (een grote en een kleine) verbonden door een lange kaarsrechte laan. Naar men zegt, kwam de inspiratie voor deze bijzondere padenstructuur helemaal uit Parijs. Langs en in de buurt van die rondgaande paden zijn in de loop der jaren diverse grotere en kleinere "bezienswaardigheden" terecht gekomen, zoals De Januskop, De (befaamde) Reuselse Kei, De Stenen der Zaligheden en (wat verder daarvandaan) een replica van een stukje Dodendraad uit de Eerste Wereldoorlog; allemaal zaken waaraan de gidsen tijdens de wandeling zeker aandacht zullen besteden. Aandacht zal er ook uitgaan naar de transformatie die De Grote Cirkel in het afgelopen decennium heeft ondergaan. Het naaldbos dat na de ontginning binnen in De Grote Cirkel (doorsnede ca. 500 meter) werd aangeplant is namelijk ongeveer tien jaar geleden helemaal gekapt en ook rondom is een strook kaal gemaakt, waardoor het open karakter van de vroegere Peelsche Heide weer iets meer beleefbaar is geworden. Het landschap staat tijdens deze wandeling centraal, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat aan al de andere zaken die de herfstnatuur van de Peelsche Heide op dat moment te bieden heeft, zomaar voorbij zal worden gelopen! Gaat u mee op 27 oktober?

Meer informatie de excursies? Bel dan: 013-5091377.

 

 

 

 

Reusel zondag 27 oktober 2019« terug

Allesvan Hooge en Lage Mierde, Hulsel en Reusel voor verenigingen
Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren
Flow Sleeping Bladel
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel