Alles van Reusel - De Mierden
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Arjan Rijkers en Kees Smolders zijn ‘Ondernemer(s) van het Jaar Bergeijk’

Arjan Rijkers en Kees Smolders zijn ‘Ondernemer(s) van het Jaar Bergeijk’
Bergeijk Geplaatst 20 maart 2019

Vanavond, tijdens het traditioneel drukbezochte Ondernemers Contact Bergeijk werd voor de elfde keer de Ondernemer van het Jaar uitgeroepen. Genomineerden waren Jeroen Blankers (Borrenbergs Groep), Wendy de Jong (Esthetique) en Arjan Rijkers en Kees Smolders (Herberg in het Wilde Zwijn en B&B De Vrolijcke Bosmuis).

De jury kent de onderscheiding Ondernemer van het jaar 2018 toe aan Arjan Rijkers en Kees Smolders van Herberg in het Wilde Zwijn en B&B De Vrolijcke Bosmuis. Deze twee ras-horecamensen weten precies hoe zij hun klanten steeds kunnen verrassen. Zij hebben een uitmuntend gevoel voor wat mensen aanspreekt en gaan altijd voor de maximale kwaliteit.

In Herberg In het Wilde Zwijn is het ouderwets genieten. De inrichting stamt uit grootmoeders tijd, het personeel is gastvrij en het eten is heerlijk. Met het schaaltje pinda's op tafel (schillen mogen op de grond) en een zakje koekjes voor de hond voelt elke bezoeker zich hier snel op zijn gemak. In Bed & Breakfast De Vrolijcke Bosmuis komen sprookjes tot leven. In de zes luxe gethematiseerde gastenverblijven is het bijna jammer om te gaan slapen. Elke kamer is stijlvol ingericht en voorzien van comfortabele en luxe details. Het is dé plek om een weekendje helemaal tot rust te komen.

Start
Een maand na hun bruiloft, in 2000, zijn Arjan en Kees gestart in Borkel met de Woeste Hoeve. Het was een eetcafé met zaal, waar veel fietsers passeren. Ze startten met een krijtbord als menukaart met eenvoudige gerechten. In korte tijd werd het een groot succes met op zondagen circa 150 eters. Bij de kermis kwam jaarlijks een bekende artiest optreden.

Ontwikkeling
In 2005 openden ze naast de Woeste Hoeve het pannenkoekenhuis ‘de Familie Suijkerbuijk' in Valkenswaard. De reclameslogan ‘zin in een feestje, bel Arjan en Keesje' bleek goed te werken. Al snel was het ook hier erg druk. Arjan en Kees wilden graag zelf in hun zaak aanwezig zijn en kozen ervoor om De Woeste Hoeve te verkopen. Door een ziekbed van Kees is later ook de Suijkerbuijk verkocht. Maar het bloed kruipt... de heren namen Dennelucht in Bergeijk over en toverden dit om tot Herberg in het Wilde Zwijn. Inmiddels zijn ze ook eigenaren van de dichtbij gelegen Bed & Breakfast De Vrolijcke Bosmuis.

Sfeer / Concept
Arjan en Kees werken voor elke zaak die zij hadden of hebben het concept tot in de puntjes uit. Met dank aan de creativiteit van Kees zijn er altijd en overal bewegende of grappige elementen te vinden zoals de zwijnenkop achter de bar. Ook de gerechten bij de herberg moeten passen bij de locatie en de sfeer. "Alles moet kloppen!"

Inspirerende visie
Arjan en Kees doen veel, zo niet alles, op gevoel. Als het goed voelt, nemen zij ook snel besluiten. Ze willen hun klanten behandelen zoals zij zelf ook behandeld willen worden: de juiste sfeer en inrichting, het is schoon, er zijn bloemen en er is altijd iets geks. Hip en modern is niet van toepassing!

Onderscheidend
Arjan en Kees voldoen niet ‘gewoon' aan de vraag van de klant, maar overtreffen juist de verwachtingen (market driving i.p.v. market driven). Zij geven de nieuwe standaard aan in de markt en klanten komen hierdoor erg graag bij Herberg in het Wilde Zwijn en B&B De Vrolijcke Bosmuis.

Aanvullen
Arjan en Kees vullen elkaar perfect aan: Kees is creatief, heeft oog voor sfeer en aankleding; Arjan heeft een praktische inslag. Een perfecte combinatie.

Tot slot
Deze heren hebben meerdere malen bewezen een zeer succesvol horecabedrijf neer te kunnen zetten. Dat verdient brede waardering. Arjan Rijkers en Kees Smolders zijn de Ondernemers van het Jaar!

Voorgangers
Het komende jaar mogen Arjan en Kees de Ondernemer Award, gemaakt door (wijlen) de Bergeijkse kunstenaar Willem Loos, een plekje geven in één van de ondernemingen. Voor-gangers van hen zijn:
2008: Jan Burgmans, Bruns
2009: Gerard van Keulen, Putse Hoeve
2010: Louis Vosters, Wilvo
2011: Adriaan van Heeswijk, Bakkerij van Heeswijk
2012: Sandra Bottram-de Louwere, Puckababy
2013: Familie Martens, Camping De Paal
2014: Fred Das, Dhatec
2015: Arthur Burgmans, Multifix
2016: Willem Neutkens en Bart Theuws, Restaurant Bij de Neut
2017: Pieter Bax, Luxlight

De jury van de Ondernemersaward bestond dit jaar uit: Hans van den Dungen, Jan Coppens en Pieter Bax (winnaar vorig jaar).

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Kappers: Interline Haarmode Bladel
Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren
Restaurant Woest Westerhoven