Alles van Reusel - De Mierden
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

Vijf genomineerden voor Brabantse Kempentrofee bekend!

Vijf genomineerden voor Brabantse Kempentrofee bekend!
De Kempen West Geplaatst 15 november 2018

Feestelijke uitreiking op 7 februari 2019 op Domein Oogenlust in gemeente Eersel
De vijf genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee zijn bekend! De Brabantse Kempentrofee is de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen.

De jury, Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, beoordeelde dit jaar 16 inzendingen. De vijf initiatieven die dit jaar genomineerd zijn als kanshebber voor de Kempentrofee zijn: Wij WEsterhoven, Project NLS, Inkoopsamenwerking de Kempen, Torenzicht een grensbeleving en SamenSlim Eersel.
De Brabantse Kempentrofee gaat naar een initiatief dat op een bijzondere manier bijdraagt aan de ontwikkeling en vernieuwing van de Kempenregio. Samenwerking zoeken met andere partijen uit de regio staat daarbij voorop. Wie de uiteindelijke winnaar van de felbegeerde trofee wordt, zal op donderdag 7 februari 2019 tijdens een feestelijke uitreiking op de locatie van Domein Oogenlust in Eersel bekend worden gemaakt.

Projecten en initiatieven konden worden voorgedragen voor de prestigieuze Brabantse Kempentrofee. Er waren 16 inzendingen waaruit het bestuur van het Huis van de Brabantse Kempen vijf kandidaten voor de eindronde selecteerde:

Wij WEsterhoven

Bij Wij WEsterhoven hoort iedereen erbij, heeft talent en moet op zijn niveau mee kunnen doen! De stichting zorgt ervoor dat het in Westerhoven, ook op de lange termijn, goed werken en wonen is en organiseren dat samen met activiteiten en projecten rondom vier thema's: Wij Groeien op, Wij Wonen en leven, Wij Worden ouder en Wij Werken, leren en ondernemen. Alles is gericht op meedoen, ‘de inclusieve samenleving'.

Project NLS - Kempentrofee 2018

Met het mooie project NLS (Nieuw Leiderschap) wil praktijk Mirosa jongeren motiveren iets te betekenen voor een betere wereld. Ze gaan samen met de jongeren leuke, laagdrempelige en creatieve oplossingen bedenken voor maatschappelijke en sociale vraagstukken. Doordat de jongeren moeten nadenken over hoe ze zelf de samenleving kunnen verbeteren en in actie komen creëren ze nieuw leiderschap! Jongeren bewust maken hoe ze actief hun steentje kunnen bijdragen in onze maatschappij en zich daarvan ook bewust zijn, is ook een belangrijke doelstelling die past binnen project NLS.

Inkoopsamenwerking de Kempen

ISK realiseert inkoopvoordelen door gezamenlijk voor haar leden in te kopen op tal van gebieden; van energie tot aan kantoorartikelen. Ondernemers uit Eersel, Bladel, Reusel - De Mierden en Bergeijk die lid zijn van hun plaatselijke ondernemersvereniging kunnen hiervan profiteren. De professionele organisatie behartigt al 10 jaar de belangen van de ondernemer in deze regio.

Torenzicht een grensbeleving

Met het project ‘Torenzicht een grensbeleving' zet het Land van de Brabantse Kempen een concrete stap in de samenwerking met onze zuiderburen in het gebied de Belgische Kempen. Uitkijktorens in de Nederlandse en Belgische Kempen worden door een prachtige fietstocht van zo'n 150 kilometer met elkaar verbonden om de fietser van alle het goede uit Kempenland grenzeloos te laten genieten.

SamenSlim Eersel

De openbare ruimte is het grootste gebied waar de gemeente verantwoordelijk voor is. Om beter te weten hoe die openbare ruimte wordt benut, worden sensoren geplaatst die helpen om kwalitatieve verbeteringen aan te brengen die een positief effect op de leefbaarheid hebben. Een innovatief project wat samen met tal van (lokale) organisaties onder regie van gemeente Eersel wordt opgezet.

Een overzicht van alle aanmeldingen vindt u op www.brabantsekempen.eu.

Wie uiteindelijk de felbegeerde Kempentrofee 2018 in de wacht gaat slepen is afhankelijk van een publieksstemming. Vanaf 7 december a.s. kan op de website van De Brabantse Kempen, www.brabantsekempen.eu, gestemd worden op één van de vijf nominaties. Het initiatief met de meeste stemmen zal de Kempentrofee 2018 in ontvangst nemen.

De uitreiking van de Kempentrofee wordt in samenwerking met de gemeente Eersel en Industrie Groep Eersel door het Huis van de Brabantse Kempen georganiseerd.

 

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
SBP Outdoor Bergeijk Witrijt
Knegtmans Advocaten & Mediators Bladel
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel