Alles van Reusel - De Mierden
Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Digitale cursussen in Bladel, Hapert & Reusel

Digitale cursussen in Bladel, Hapert & Reusel
Bladel Geplaatst 14 mei 2019

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek biedt hiervoor verschillende cursussen aan.

Cursus Klik & Tik

Het internet is voor iedereen, maar niet iedereen weet hoe het werkt. In de cursus Klik & Tik in leer je stap voor stap met de computer en internet werken. Je werkt zelfstandig en in eigen tempo. Medewerkers van de Bibliotheek staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt.

Je leert typen, e-mailen en gaat het internet op. Je gaat aan de slag met het bekijken van websites, zoeken met een zoekmachine en het downloaden, aanvragen en invullen van formulieren. Tot slot leer je in een veilige omgeving hoe je sociale media, zoals Facebook, Skype en WhatsApp kunt gebruiken.
Ook kun je tijdens deze uren terecht met andere digitale vragen. De cursus is gratis, ook voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Het meenemen van een eigen laptop of tablet heeft de voorkeur.


Cursus Digisterker

De lokale en landelijke overheid maakt veel gebruik van digitale dienstverlening. Het maken van afspraken en aanvragen van huur- of zorgtoeslag gaat tegenwoordig online. Voor sommige mensen is deze online dienstverlening onbekend. Daarom geeft Bibliotheek De Kempen de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid'. In vier bijeenkomsten maakt de cursist kennis met de digitale overheid en leert hij of zij ermee werken. Ook leren cursisten hoe zij een DigiD aan moeten vragen en gebruiken. De kosten zijn €40,-, inclusief lesmateriaal. Ook mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek kunnen de cursus volgen.

Meer informatie en aanmelden
De cursus Klik & Tik is in Hapert reeds gestart i.s.m. vrijwilligers van de Kloostertuin. Na aanmelding kan iedereen aansluiten op woensdagochtend 10:30 - 11:30 in de Kloostertuin.
In Bladel en Reusel starten we bij voldoende aanmelding op nader te bepalen data en locatie.
Ook de cursus Digisterker start bij voldoende aanmelding op nader te bepalen data in d'n Achterum in Reusel i.s.m. Seniorweb en in Bibliotheek Bladel.

Aanmelden voor één van de cursussen kan bij Anne van Herpt via bladel@bibliotheekdekempen.nl of via 06-50688881. Gelieve bij aanmelding uw voorkeur aangeven voor locatie Bladel, Hapert of Reusel.
Meer informatie is terug te vinden op www.bibliotheekdekempen.nl.

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
De Houtwinkel Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Restaurant Woest Westerhoven
De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio