Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel

SBP outdoor Bergeijk - Witrijt

Restaurant Woest Westerhoven

Flow Sleeping Bladel

Profile Bito De Fietsspecialist Bladel

Van der Stappen-Loonen Uitvaartverzorging Bladel

Allesvan.nl ook op uw Smartphone via App

Eclips Uitvaartverzorging Wintelre

De Leest Tegels en Tegelwerken Bladel

Mencursus.nl Bladel

Buro3R uw Screenlink dealer

Gebr. Toonders Bergeijk

Homefitness 4 You fitnessapparatuur Bergeijk

Ankie Pluim - Yoga docent

Het Verandahuis Hapert

Sportschool Ippon

A A A
Start - Adressen - Sportschool Ippon
Goedemorgen


 

Sportschool Ippon Eersel is gespecialiseerd in Judo, Jiu Jitsu en Kickboksen. 
 

Traningslocaties:

• Rabosporthuis, Reusel

• Sporthal de Kraanvogel, Eersel

 

C.V. Trainer Frans Smulders

Afgestudeerd sportopleiding CIOS-Sittard.

• Judoleraar B
• Jiu jitsuleraar A
• Zwemleider B

Ervaring met:
• Judo
• Jiu Jitsu
• Kickboksen
• Kyukushin karateGeboren te Eindhoven, zijn hele leven eigenlijk in Veldhoven gewoond. In mei 2006 trekt hij in zijn nieuwe huis in te Veldhoven 't Look. Sportschool Ippon opgezet in september 2004, begonnen met 3 groepen en heeft nu 9 groepen. 6 in Eersel en 3 in Reusel.

Wedstrijden: kyukushinkarate(zuid nederlandse), judo, jiu jitsu(zuid nederlandse). Veel verschillende budosporten stages deelgenomen.
Graduaties: karate 1e dan, judo 2e dan, jiu jitsu 1e dan.

Is nu zo'n 6 jaar aktief als judo-kickboks-en jiu jitsuleraar. Ook lesgegeven in karate bij zijn oude sportschool 'Choice' toen hij daar fanatiek kyukushin beoefende.

Wat is Jiu-Jitsu?
Jiu-Jitsu zou je kunnen vertalen als "zachte kunst" het is een zelfverdedigingskunst waarmee je in een paar seconden een aanvaller kunt controleren en/of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een jiu-jitsuka of jujutsuka. Jiu-Jitsu is niet alleen een zelfverdedigingskunst, maar een zeer complete budo kunst voor jong en oud. In het jiu-jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals bijvoorbeeld atemi`s ( stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.

 
Wat is judo?

Judo is een contactsport. Dat betekent dat judoka’s elkaar vastpakken, uit balans brengen, een judoworp maken of een judoklem proberen aan te leggen. Judo is ook een sociale sport. Je kunt het namelijk niet alleen. Je hebt er een partner voor nodig. Je pakt, rolt, draait, kruipt en valt op een judomat. Je leert van elkaar en je helpt elkaar. Veel kinderen vinden stoeien leuk. Binnen de judosport heet dat “randori”. Maar ook deze spelvorm kent binnen het judo duidelijke spelregels. De jeugdige judoka’s leren bij sportschool Ippon de spelregels spelenderwijs. De judosport wordt dan ook door veel artsen aangeraden. Het ontwikkelt op speelse wijze de motoriek en het zelfvertrouwen van het kind. Het maakt ze sterker en weerbaarder. Onze gediplomeerde trainer brengt de jeugdige judoka's stap voor stap de regels van de judosport bij en leert ze omgaan met lichamelijk contact, discipline en respect voor de ander.


Wat is kickboksen?
Deze sport wordt in het Thais ‘Muay Thai’ (uit te spreken als Moei Thei) genoemd. Muay betekent gevecht of vechter, dus Muay Thai betekent Thais Gevecht of Thaise Vechter. Het is een eeuwenoude sport die ontstaan is binnen de oorlogvoerende Thaise legers. Het Muay Thai is volledig onderdeel van de Thaise samenleving en wordt gezien als een van de belangrijkste sporten van het land. Simpel gezegd bestaat het Muay Thai uit een gevecht waarbij alle lichaamsdelen mogen worden gebruikt. Voor de armen zijn dat de vuisten en ellebogen, voor de benen de voeten, het scheenbeen en de knieën. Vroeger waren de spelregels eenvoudig: net zolang doorgaan totdat er een winnaar was. Soms duurde een wedstrijd dan ook vele uren. Alhoewel de Thaise regering er alles aan doet voor alle beoefenaars eensluidende spelregels vast te stellen, worden wereldwijd uiteen- lopende spelregels gehanteerd. Binnen Nederland wordt zoveel mogelijk gestreefd naar spelregels die aansluiten bij de vaardigheden die de beoefenaars hebben aangeleerd. Uit respect voor elkaar wordt, voordat de wedstrijd begint, de ‘Wai Kru’ groet aan elkaar overgebracht. Vanaf 10 jaar kan men zich bij sportschool Ippon aanmelden voor Kickboksen.
 

Klik hier voor een kijkje op onze site voor verdere informatie zoals lestijden, etc.
 « terug


Sport - Sportscholen en Sportleraren - Sportvelden

Esso Hapert - Eersel - Bladel

Kapper Heerensalon Bladel

Bij De Neut Westerhoven-Bergeijk

Pannenkoekenherberg Hollandershoeve Reusel

Teurlings-De Mulder Diervoeders Casteren

Verse eieren van Duis Scharrelfarm

DijkmansBergJeths advocaten Bladel

Jumbo Supermarkten van de Huijgevoort

Buro3R Internet Marketing Bladel

DeurenSpecialist Nederland Bergeijk-Weebosch

Prowork Bladel

Gratis e-Book

Homegadgets.nl Bladel

Kappers: Interline Haarmode Bladel

allesvanreusel.nl